NorskSvenskaEnglishDansk

Engasjert rådgivning

    

Persondatapolitik

Innledning

Når du besøker nettstedet vårt, samles det inn opplysninger om deg som brukes til statistikk og annonser. Hvis du ikke ønsker at det skal samles inn opplysninger, bør du slette informasjonskapslene og unnlate å bruke nettstedet videre. Nedenfor har vi utdypet hvilke opplysninger som samles inn, formålet med dem og hvilke tredjeparter som har tilgang til dem.

Personopplysninger

1. Generelt

Personopplysninger er alle typer opplysninger som i et eller annet omfang kan henføres til deg. Når du benytter nettstedet vårt, samler vi inn og behandler en rekke slike opplysninger. Nedenfor beskrives det hvilke opplysninger som samles inn og hvordan de brukes.
Denne personvernpolitikken omfatter følgende domene: http://www.luja.se, http://www.luja.dk, http://www.luja.no, http://www.luja.co.uk

Vi samler inn og behandler vanligvis følgende typer av opplysninger: En unik ID og tekniske opplysninger om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering samt hvilke sider du klikker på (interesser). I den grad du selv gir eksplisitt samtykke til det og selv angir opplysningene, behandles dessuten: Navn, telefonnummer, e-post og adresse. Det vil typisk være i forbindelse med henvendelse på e-post.

2. Informasjonskapsler

Nettstedet bruker «informasjonskapsler», som er en tekstfil som lagres på din datamaskin, mobil eller tilsvarende med det formål å gjenkjenne den, huske innstillingene, utføre statistikk og målrette annonser. Informasjonskapsler kan ikke inneholde skadelig kode som f.eks. virus.

2.1 Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin. Informasjonskapsler kan inneholde tekst og tall, deriblant f.eks. datoer. Informasjonskapsler er ikke programmer og inneholder ikke virus eller lignende skadelig kode. Med informasjonskapsler kan et nettsted lagre spesifikke opplysninger hos brukeren, slik at nettstedet senere kan gjenkjenne brukeren eller lese inn disse opplysningene. Det kan f.eks. være påloggingsopplysninger, opplysninger om tidligere besøk og hvilke deler av nettstedet du har besøkt.

Informasjonskapsler kan bare innleses av den adressen (nettstedet), som de er lagret fra. Vanlige informasjonskapsler som lagres fra nettstedet, lagres typisk fra den adressen du kan se i nettleserens adresselinje. Et nettsted kan imidlertid også inneholde fragmenter og opplysninger som hentes fra andre adresser enn den som vises på nettleserens adresselinje. Det kan f.eks. være bannerreklamer eller analyseverktøy, men også vanlig innhold. På den måten kan det også lagres informasjonskapsler fra andre adresser via det nettstedet du egentlig besøker – såkalte tredjepartsinformasjonskapsler.

Noen informasjonskapsler (såkalte øktinformasjonskapsler) lagres bare i en nettlesersesjon, og de slettes når nettleseren lukkes. Andre informasjonskapsler (såkalte faste informasjonskapsler) lagres i et nærmere definert tidsrom, og slettes først ved utløpet av dette tidsrommet.
 
2.2 Hvilke informasjonskapsler bruker nettstedet og hvorfor?
Nettstedet gjør bruk av følgende informasjonskapsler:

1) I forbindelse med datoen for ditt siste besøk: ”Dynamicweb.VisitDate”
”Dynamicweb.VisitDate” er en fast informasjonskapsel. Den inneholder opplysninger om datoen for ditt siste besøk på nettstedet og brukes i forbindelse med statistikk. Informasjonskapselen har en levetid på 1 år, og den slettes dermed 1 år etter ditt siste besøk på nettstedet.
 
2) I forbindelse med tidligere besøk: «Dynamicweb.VisitorID»
«Dynamicweb.VisitorID» er en fast informasjonskapsel. Den inneholder en unik ID som du har fått ved å besøke nettstedet. Den brukes i forbindelse med statistikk. Informasjonskapselen har en levetid på 1 år, og den slettes dermed 1 år etter ditt siste besøk på nettstedet.

2.3 Hvordan kan jeg unngå bruken av informasjonskapsler på nettstedet?
Uansett hvilken nettleser du benytter, kan du stille inn i nettleseren at den ikke skal lagre informasjonskapslene. For noen nettlesere kan du også stille inn at dette bare skal gjelde for bestemte nettsteder.

2.4 Hvordan kan jeg slette informasjonskapsler?
Du kan slette informasjonskapsler i innstillingene i din nettleser. Hjelp til dette finnes enten i nettleseren eller på de tilhørende nettstedene. Deriblant finner du lenker til veiledninger for de mest utbredte nettleserne:

» Internet Explorer
» Mozilla Firefox
» Google Chrome
» Opera
» Safari

3. Sikkerhet

Vi har truffet tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger hendelig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, mistet, forringet eller kommer uvedkommende i hende, misbrukes eller på annen måte behandles i strid med lovgivningen.

4. Formål

Opplysningene brukes til å identifisere deg som bruker på nettstedet og brukes til vår statistikk. I tillegg bruker vi tilsendte opplysninger til å optimere tjenester og innhold.

5. Periode for oppbevaring

Opplysningene oppbevares i det tidsrommet som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Tidsrommet avhenger av karakteren av opplysningene og bakgrunnen for oppbevaring. Det er derfor ikke mulig å angi en generell tidsramme for når opplysninger slettes, men det vil skje snarest mulig. Du kan alltid kontakte oss på post@luja.dk hvis du ønsker opplysninger fjernet fra våre databaser.

6. Videreformidling av opplysninger

Vi benytter i tillegg en rekke tredjeparter til oppbevaring og behandling av data. Disse tredjepartsleverandørene er omhyggelig utvalgt og oppfyller kravene i EUs General Data Protection Regulation 2018 (GDPR).

Dynamicweb (Privacy policy)
HostNordic (Security and Compliance)
Microsoft Office 365 (Privacy Statement)

Videreformidling av personopplysninger som navn og e-post osv. vil bare skje hvis du gir samtykke til det. Vi bruker bare databehandlere i EU eller i land som kan gi opplysningene dine tilstrekkelig beskyttelse.

7. Innsyn og klager

Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan dessuten til enhver tid fremme innsigelse mot at det brukes opplysninger. Du kan også tilbakekalle ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis opplysningene som behandles om deg, er feilaktige, har du rett til at de blir rettet eller slettet. Du kan rette henvendelse om dette til: Luja, tlf. +45 63 32 00 11 - post@luja.dk. Hvis du vil klage over vår behandling av dine personopplysninger, har du også mulighet til å ta kontakt med Datatilsynet.

8. Utgiver

Nettstedet eies og publiseres av:
Luja A/S
Agerhatten 16 A, Hal 2
5220 Odense SØ
Tlf. +45 63320011 
mail@luja.dk

Ditt pitstop-team for høvlerier og sagbruk

Vi får maskinen din helt fram i førerfeltet når det gjelder ytelse og kvalitet.

» Les mer

Ta kontakt med Luja i dag
T: +45 63 32 00 11
E: mail@luja.dk

Accept cookies and close

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.

Read our privacy policy

Accept cookies and close